НОВОСТИ

ПОПУЛЯРНЫЕ НОВОСТИ

АВТОРИЗАЦИЯ

CСЫЛКИ

У Саудівській Аравії закривають опозиційні сайти та арештовують їх працівників

Після висвітлення інтернет-ЗМІ протестів у Східній провінції Саудівської Аравії, у королівсті почалися репресивні заходи проти журналістів. Про це з посиланням на місцевих репортерів повідомляє Комітет захисту журналістів (CPJ).

Зокрема, арештовано трьох представників медіа.

У місті аль-Каліфі арештовано Джалала Мохамеда аль-Джамалу (Jalal Mohamed al-Jamal), який опікувався сайтом Al-Awamia. Роботу видання, відомого жорсткою критикою режиму, також заборонено. Місцеперебування ув’язненого, якого поки що неофіційно звинувачують в антидержавні діяльності, невідоме.

В офісі в місті Джубайлі (Jubail) агенти служби безпеки арештували фоторепортера Хабіба Алі аль-Maaтіка (Habib Ali al-Maatiq), який контролював роботу сайту Al-Fajr Cultural Network.

Наступного дня було арештовано його колегу фоторепортера Хуссейна Маліка аль-Салама (Hussein Malik al-Salam), якого затримали у місцевому університеті.

Обох тримають у тюрмі адмінцентру Східної провінції, міста Даммам (Dammam). Жодних звинувачень ув’язненим офіційно не пред’явлено.

Сайт Al-Fajr Cultural Network висвітлював рух протесту за реформи у населеному переважно шиїтами регіоні, що зіштовхується з дискримінацією та репресіями. Після арештів репортерів сайт закрито. До цього ньому встигли опублікувати проповіді шиїтських шейхів на підтримку протестів.

Як свідчить дослідження Комітету захисту журналістів, у Саудівській Аравії перешкоджають висвітленню подій у Східній провінції, населення якої домагається проведення політичних реформ і надання ширших прав шиїтській меншості. Влада не допускає сюди жодного закордонного чи місцевого журналіста.

«Трійку утримують в ув’язненні, бо вона насмілилася збирати та поширювати інформацію, яку саудівська влада вважає за краще замовчувати», - заявив координатор програми КЗЖ з Близького Сходу та Північної Африки Мохамед Абдель Даєм ( Mohamed Abdel Dayem).

Источник: www.tv.net.ua


Источник:
Опубликовано в категории: Новости » Интернет
18-03-2012, 16:20
код от комментариев вконтакте
код от комментариев фейсбук